טרייפל פירות קיץ עם קרם גבינת שמנת אוורירי וג'לי דבש
טרייפל פירות קיץ עם קרם גבינת שמנת אוורירי וג'לי דבש
מצרכים:
לג'לי דבש:
1 כוס (240 מ"ל) תה ארל גריי מוכן ומקורר
50 גרם (½2 כפות) דבש
50 גרם סוכר
14 גרם (1 שקית) ג'לטין
לקרם גבינה ודבש:
2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת נפוליאון
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף דבש
1 גביע יופלה מנגו
קליפת תפוז או לימון מגוררת
למלית:
100 מ"ל ליקר תפוזים
1/2 חבילה בישקוטים
2 מנגו קלופים חתוכים לקוביות
1 קופסה פירות יער טריים
אופן ההכנה:
» מכינים ג'לי דבש: משרים את הג'לטין ב-1/2 כוס תה קר למשך 3 דקות.
» את יתרת התה מביאים לרתיחה עם דבש וסוכר ומערבבים עד להמסתם. מסירים מהאש וממתינים 2 דקות. יוצקים את התערובת החמה על הג'לטין ומערבבים עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית שטוחה ומקררים כמה שעות.
» מכינים קרם גבינה: מקציפים יחד גבינת שמנת, שמנת מתוקה, סוכר ודבש לקרם יציב, מקפלים אל התערובת יופלה וקליפת לימון מגוררת ומעבירים לשקית זילוף.
» חורצים את תבנית הג'לי בעזרת מזלג או סכין ליצירת יהלומים קטנים של ג'לי.
» מרכיבים את המנה: מניחים חצי בישקוט בתחתית, יוצקים עליו כפית ליקר, מפזרים שכבה של יהלומי ג'לי, מעליהם מזלפים גבינה ומסדרים קוביות מנגו ופירות יער. מזלפים שכבת גבינה, עוד פירות ויהלומי ג'לי. מחזירים למקרר עד ההגשה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )