שרלוט אישי עם מוס גבינה ודבש עם פטל
שרלוט אישי עם מוס גבינה ודבש עם פטל
פעם היו מכינים את הקינוח האירופי עם לחם ישן ופודינג חלב. היום אנחנו מתענגים על ריפוד של בישקוטים וקרם גבינה משובח.
מצרכים ל--2 שרלוט בקוטר 12-14 ס"מ וגובה 6 ס"מ:
14 גרם (1 שקית) ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
1 גביע שמנת חמוצה תנובה
50 גרם (½2 כפות) דבש
2 חלבונים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן, מוקצפת
1 חבילה בישקוטים
1 חבילה פטל טרי
אופן ההכנה:
» משרים ג'לטין ב-1/4 כוס חלב,ממיסים על באן מארי לתערובת נוזלית ומקררים לטמפרטורת החדר, מערבלים גבינת כנען שמנת חמוצה ודבש כ-2 דקות במעבד מזון ומוסיפים תוך כדי את הג'לטין המומס בחלב, וממשיכים לעבד לתערובת חלקה ואחידה (נוזלית מעט).
» מקציפים חלבונים וסוכר לקצף רך, ומקפלים את הקצף לתערובת הגבינה. מקפלים שמנת מתוקה לתערובת ומעבירים לשקית זילוף.
» מרכיבים את השרלוט: חותכים מעט את הקצה התחתון של הבישקוטים כדי ליצור בסיס שעליוׂיעמדו בקלות. מסדרים את הבישקוטים סביב הדפנות הפנימיים של הרינג. מזלפים קרם עד גובה 3/4 הבישקוטים ומשאירים מקום לפטל. מקררים 4 שעות לפחות עד להתייצבות.
» לפני ההגשה: מחלצים את השרלוט מהתבנית, מקשטים בפטל ומגישים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )