קראנצ'י קרם גבינה, דבש וקינמון עם שוקולד לבן ואגסים
קראנצ'י קרם גבינה, דבש וקינמון עם שוקולד לבן ואגסים
לפירורי בצק:
210 גרם (½1 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאת תנובה
לגנאש:
200 גרם שוקולד לבן
½3 כפות (50 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
25 גרם חמאת תנובה
לאגסים:
10 אגסים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות דבש
30 גרם חמאת תנובה
לקרם גבינה, דבש וקינמון:
1 שקית (14 גרם) גױלטין
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
1/2 כוס חלב תנובה
100 גרם דבש
1 כפית קינמון
1 כפית נס קפה
1 גביע (750 גרם) גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן, מוקצפת
100 גרם אגוזי פקאן קלויים (אפשר מסוכרים)
אופן ההכנה:
» מחממים תנור ל-180 מעלות
» מכינים פירורי בצק: מעבדים קמח עם סוכר וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים. מפזרים על תבנית מרופדת בניר אפייה ואופים 15 דקות, עד שהם אפויים אך לא מזהיבים. מקררים.
» מכינים גנאש: ממיסים שוקולד, שמנת וחמאה במיקרוגל או על באן מארי לקבלת תערובת אחידה. מקררים מעט.
» מכינים את האגסים המקורמלים: מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או כפית.
» ממיסים סוכר, דבש וחמאה במחבת. כאשר מתחיל להיווצר קרמל מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-8 דקות, או עד שהם מקבלים צבע זהוב ומתחילים להתרכך. מצננים.
» מכינים את קרם הגבינה: משרים ג'לטין ב-1/4 כוס מים, ממתינים 3 דקות וממיסים במיקרוגל או על ביין מארי לקבלת תערובת נוזלית.
» מבשלים חלב, דבש, קינמון וקפה בסיר קטן לתערובת אחידה, מסירים מהאש, מוסיפים ג'לטין, מערבבים לתערובת אחידה ומקררים לטמפױ החדר.
» מערבבים את תערובת הדבש עם גבינה למרקם אחיד. מקפלים פנימה שמנת מתוקה מוקצפת ומעבירים לשקית זילוף. שומרים במקרר עד השימוש.
» מרכיבים את המנה: מפזרים בתחתית כל גביע שכבת פירורי בצק, עליהם מזלפים גבינה ומעליה מפזרים שכבה של אגוזי פקאן, מזלפים מלמעלה שכבת גנאש ומעליה קרם גבינה, מניחים חצי אגס למעלה, מקשטים במעט פירורים ואגוז ומגישים מיד או שומרים בקירור עד ההגשה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )