קובה תפוחים ותמרים מוגש עם יופלה פרות יבשים
קובה תפוחים ותמרים מוגש עם יופלה פרות יבשים
מתכון של השף אבי שליסל
מספר מנות: 40 יחידות
מצרכים:
21/2 כוסות בורגול
1 כוס קמח
2 כפות שמן
1 כף סוכר
מעט מים
250 גרם מחית תמרים
5 תפוחי עץ קלופים
שמן לטיגון עמוק
3 גביעים יופלה פרות יבשים 4%
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות ומניחים בסיר עם מים. מבשלים על אש נמוכה בתוספת עד שהתפוחים רכים. מסירים מהאש ומצננים היטב.
2. מוסיפים מחית תמרים ומערבבים. שומרים במקרר.
3. משרים את הבורגול במים למשך שעתיים. מסננים וסוחטים. מעבירים לקערה.
4. מוסיפים קמח, סוכר ושמן ומערבבים (במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים).
מערבבים עד קבלת עיסה חלקה .
5. בידיים רטובות יוצרים מעיסת הבורגול עלה קטן. בעזרת כפית, מניחים מעט מהמילוי במרכז עלי הבורגול. סוגרים בעדינות ויוצרים את הקובות.
6. שומרים בהקפאה עד סמוך לזמן ההגשה.
7. מטגנים בשמן עמוק, עורכים בצלחת ומגישים עם יופלה פרות יבשים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )