שמיניות סלק ותפוחים צלויים ביוגורט חרדל וקצ'קבל

שלח לחבר digg delicious facebook

שמיניות סלק ותפוחים צלויים ביוגורט חרדל וקצ'קבל

 

מצרכים:
2 סלקים בינוניים שטופים

1 תפוח חמצמץ

3/4 גביע יוגורט

1 כפית שטוחה של חרדל גרגירים

1/2 כפית חומץ בלסמי

1/2כפית סוכר

קורט מלח גס

קורט פלפל לבן

100 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של תנובה-חתוכות לקוביות קטנות

כף גדושה עירית קצוצה

 


אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

2. עוטפים את הסלקים (עם הקליפה) בנייר כסף ומכניסים אותם לתנור למשך שעה.

3. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד שעה-הסלק יתרכך ויתקלף בקלות.

4. קולפים את התפוח , מסלקים עם תפוחן את הגרעינים וחותכים לקוביות בינוניות, יוצקים מעל קוביות התפוח כף שמן זית ומסדרים בתבנית שטוחה.

5. ב-20 דקות האחרונות לצליה של הסלק מוסיפים את תפוחי העץ לתבנית, אופים עד לריכוך קל.

6. מצננים וקולפים את הסלק, מומלץ לא לשטוף את קליפת הסלק במים בכדי לשמור על טעמו הצלוי. חותכים את הסלקים לשמיניות בינוניות.

7. בקערה מערבבים את היוגורט עם החרדל, החומץ הבלסמי, הסוכר, המלח והפלפל הלבן ומערבבים היטב.

8. מערבבים את הסלקים עם גבינת הקצ'קבל והתפוח הצלוי ומעבירים לקערת הגשה. מעל יוצקים את הרוטב –אין צורך לערבב את הסלק עם הרוטב. מפזרים עירית קצוצה מעל המנה ומגישים.

 






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לראש השנה >> שמיניות סלק ותפוחים צלויים ביוגורט חרדל וקצ'קבל