אצבעות סלמון בבצק בירה בליווי דבש
אצבעות סלמון בבצק בירה בליווי דבש
מצרכים:
700 גרם נתח סלמון נקי מעצמות ועור
1 לימון טרי
מלח
פלפל לבן
1 כוס מיונז
1 כף דבש
1/2 כפית שום כתוש
1 כף חומץ בן יין לבן
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית חרדל חלק
500 מ"ל בירה לבנה
4 כפות שמן
350-400 גרם קמח
2 כפות מרווה קצוצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלמון לאצבעות בגודל של 1 ס"מ על 5 ס"מ. מעבירים לקערה ויוצקים מעל מיץ מחצי לימון, קורט מלח ופלפל לבן ומשרים 15 דקות.
מכינים את תערובת הבירה ממש לפני הטיגון:
1. מחממים שמן לטיגון עמוק (לחום בינוני)
2. מערבבים היטב את המיונז עם כף הדבש, החרדל, כף מים, קורט מלח, חצי כפית שום כתוש והחומץ בן יין.
3. במיקסר, טורפים לקצף את חלבוני הביצים.
4. בקערה מערבבים היטב (לעיסה אחידה) את הבירה עם המרווה, השמן, קורט מלח, הקמח והחלמונים.
5. מקפלים את קצף החלמונים לעיסת הבירה.
6. טובלים היטב את אצבעות הדג בבצק הבירה ומעבירים מיד לשמן החם, מטגנים עד לקבלת לצבע זהוב ומצננים על נייר סופג.
7. מסדרים על צלחת ובמרכז מניחים כוס עם דבש.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )