סלט כרוב ותפוחים עם אווז מעושן
סלט כרוב ותפוחים עם אווז מעושן
סלט כרוב ותפוחים עם אווז מעושן
סלט חמוץ-מתוק בניחוח מעושן, של מסעדת 'טמפל-בר'.
חומרים:
1/2 ראש כרוב
2 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים דק
2 תפוחי עץ ירוקים פרוסים דק
2 בצלים ירוקים פרוסים
חזה אווז מעושן שלם לסועד
1/2 כף סירופ רימונים חמוץ
מעט אגוזי מלך קלויים
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 בצל גדול
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס צימוקים
כף חרדל דיז'ון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט טימין
מלח לטעם
מי מלח לבישול ומי קרח לצינון
אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לפיסות גדולות (בדומה לקוביות של בשר גולש). מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח. מכינים בצד מים קרים עם קרח. מניחים את הגזר והכרוב במים, ממתינים חצי דקה ולא יותר, מוציאים ומעבירים למי הקרח. טובלים לרגע את הבצל במים הרותחים ומעבירים למי הקרח. מסננים.
2. משרים את תפוחי העץ במי מלח קרים.
3. מכינים את הרוטב: מבשלים את הבצל בשמן עד שהוא זהוב. מצננים מעט. טוחנים את כל המרכיבים בממחה לרוטב אחיד ומצננים.
4. מורחים את חזה האווז בסירופ הרימונים, חורצים בשומן לאורך ומכינים במחבת או על הגריל.
5. מערבבים את הגזר, הכרוב, הבצל ותפוחי העץ עם מעט רוטב. שמים בצלחת הגשה, מניחים מעל את חזה האווז, חם ופרוס דק. בוזקים אגוזים ופלפל שחור גרוס ומגישים מיד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )