סלט תאנים וחזה אווז
סלט תאנים וחזה אווז
סלט עונתי קל להכנה, שמשלב בין הטעם האנין של התאנים לגורמה האווזי. מתכון של השף ירון עמר מ'אקוורלה'.
חומרים:
1/2 ק"ג תאנים
2 חזה אווז טרי
100 ג"ר שבבי פרמזן
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח+פלפל
2 ראשי חסה מסולסלת
200 ג"ר עלי בייבי מיקס
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת, "סוגרים" את חזה האווז (מתחילים מהצד עם השומן) במשך כ-2 דק' מכל צד.
2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 4 דק'.
3. חותכים את התאנים לרבעים.
4. מתבלים את החסות ועלי הבייבי בשמן זית, בלסמי מלח ופלפל.
5. פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות לרוחב.
6. מניחים על תערובת החסות את התאנים, חזה האווז ושבבי הפרמזן.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )