סלסילות פילו ממולאות בחזה אווז בסגנון סיני
סלסילות פילו ממולאות בחזה אווז בסגנון סיני
אפשר למלא את הקלתיות האפויות במגוון מילויים, כגון גבינת שמנת וסלמון, סלט פירות עם גבינות, גנאש שוקולד ופירות ועוד. במתכון הזה יש לחמם את פרוסות חזה האווז ממש לפני ההגשה. מתכון של רות אוליבר מ"על השולחן.
חומרים:
לקלתיות:
9 עלי פילו
100 גרם חמאה מומסת
למלית: 50 גרם חמאה
3 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות לעיגולים
300 גרם פטריות שמפיניון קטנטנות
6-5 פטריות שיטקה חתוכות
300 גרם פטריות פורטבלה חתוכות לרצועות
1 חזה אווז מעושן שלם, פרוס לפרוסות
לסלט:
30 גרם אגוזי פקאן שלמים
30 גרם אגוזי מלך שלמים
2 כפות צנוברים
1 כף שומשום
4 כפות שמן אגוזים או שומשום
4 כפות סויה
4 כפות חומץ
3 כפות ריבת פובידל או סוכר
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים קלתיות: מורחים חמאה במברשת על עלה פילו, מניחים עליו עוד עלה ומורחים בחמאה, מניחים עלה שלישי ומורחים גם אותו. מחלקים את הדף שהתקבל ל-9 מלבנים. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
3. מניחים את המלבנים בתבנית, תוך כדי לחיצה קלה וסידור עם האצבעות. אופים 10-12 דקות, עד שמזהיב. מוציאים ומצננים.
4. מכינים את המלית: מטגנים כרישה במחבת עם חמאה תוך כדי ערבוב, עד שהיא מתרככת ומזהיבה מעט. מעבירים לקערה.
5. מטגנים באותה מחבת את הפטריות עד הזהבה. מעבירים לקערה עם הכרישה.
6. מכינים את הסלט: קולים במחבת חמה אגוזים וצנוברים עם כף שמן שומשום עד הזהבה.
7. מערבבים בקערה את שאר השמן, סויה, חומץ וריבת פובידל או סוכר. מערבבים פנימה את האגוזים, הצנוברים ושמן השומשום ושופכים על הכרישה והפטריות.
8. מרכיבים את המנה: ממלאים את הקלתיות בסלט. מניחים על כל קלתית שלוש פרוסות חזה אווז, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )