החומרים: 200 גרם טונה בשמן,1 כרובית קטנה, 1 חסה, 2 עגבניות, צנוניות אחדות,250 גרם שעועית צהובה,1 פלפל ירוק, 2 תפוחי אדמה, 100 גרם זיתים שחורים, קופסה קטנה אפונה משומרת.
לרוטב: 9 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ, מלח ופלפל, בצל ירוק, פטרוזיליה קצוצה,2 כפיות חרדל מוכן.
אופן ההכנה: בשלי במי מלח רותחים ובנפרד את הכרובית, השעועית ותפוחי האדמה בקליפתם. הכיני רוטב סלט מתובל היטב: ערבבי את החרדל עם החומץ, הוסיפי את שמן הזית תוך בחישה ותבלי במלח ופלפל, הוסיפי לרוטב בצל ופטרוזיליה קצוצה.
רפדי קערת סלט בשכבה של עלי חסה, ערכי עליה בסדר ובצורה נאה את שאר הירקות, הכרובית המופרדת לפרחים, השעועית חתוכה לשניים או שלושה חלקים, את העגבניות חתוכות לרבעים ואת תפוחי האדמה קלופים ופרוסים לפרוסות.
פוררי את הטונה והניחי במרכז הקערה (את השמן מן הקופסה תוכלי להוסיף לרוטב הסלט). קשטי את הקערה בזיתים שחורים ובצנוניות חתוכות כפרחים. פזרי את האפונה הירוקה מסביב כזר. צקי את הרוטב על הסלט והשהי במקום קר כחצי שעה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )