החומרים: 250 גרם פילה דג מבושל, 2 אבוקדו,4/1 - כוס יין יבש (חמוץ), מיץ מלימון אחד, 1 מלפפון כבוש,100 גרם גבינה רכה, כוס מיונית, מלח ופלפל שחור, 2 כפות אגוזים קצוצים גס, עלי חסה, בצל ירוק קצוץ.
אופן ההכנה: סנני את הדג וצקי עליו את היין. השהי למשך שעה. קלפי את האבוקדו, הרחיקי את הגלעינים וחתכי לקוביות, צקי עליהן מיץ לימון, קצצי את המלפפון הכבוש, העבירי את הגבינה דרך מסננת רשת.
סנני את הדג ושמרי על התחמיץ, ערבבי את הגבינה עם המיונית ומעט מתחמיץ הדג, הרוטב צריך להיות סמיך למדי, תבלי במלח ופלפל.
פוררי את הדג וערבבי עם האבוקדו, המלפפון והרוטב. שמרי חלק מן האגוזים לקישוט ואת השאר הוסיפי לתערובת. ערכי את הסלט על עלי חסה, קשטי באגוזים ובבצל קצוץ, הגישי מיד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )