החומרים: ק"ג סלק מבושל בקליפה, שני תפוחי אדמה מבושלים בקליפה, 2 תפוחי עץ, 2 מלפפונים כבושים בחומץ, כפית צלפים, בצל קצוץ דק, שתי כפות שמן או מרגרינה, 4-3 כפות שמנת חמוצה, כוס מים, כף קמח, שתי כפות חומץ הדרים, עלי דפנה, כף סוכר, מעט מלח, פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה: קולפים את הסלק, תפוחי האדמה ותפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל אחיד. מחממים בסיר שטוח את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הקמח וממשיכים בטיגון, תוך בחישה, עוד 3-2 דקות.
יוצקים את המים ומבשלים כ5- דקות, נותנים מלפפונים קצוצים דק, צלפים ויתר התבלינים ומרתיחים. מערבבים את הרוטב עם קוביות תפוחי האדמה, הסלק ותפוחי העץ ומבשלים במשך רבע שעה בערך. סמוך להגשה מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים לתבשיל שמנת חמוצה ופטרוזיליה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )