סלט דג מלוח

שלח לחבר digg delicious facebook

סלט דג מלוח

החומרים: 500 גרם דג הרינג או מליח אחר כבוש בחומץ ובבצל כולל הנוזלים, מלפפון גדול, תפוח אדמה גדול מבושל בקליפתו, 2 תפוחים מזן יונתן או זן אדמוני אחר, מעט מיץ לימון, 2 כפות שמן, כוס יין לבן, מעט מאוד מלח, פלפל, כפית חרדל, 2 כפות שמיר קצוץ.

אופן ההכנה : מסננים את הדגים מוציאים מהם את האידרה וחותכים לרצועות דקות. חותכים גם את הבצל הכבוש המלווה אל הדג. חותכים את המלפפון (לא קולפים אותו) ואת התפוחים (אף הם לא קלופים) ואת תפוח האדמה שהוסרה קליפתו לקוביות. מניחים את כל המצרכים בקערה.

טורפים בעזרת מזלג את היין עם מיץ הלימון, השמן, החרדל, התבלינים והשמיר הקצוץ. יוצקים על המרכיבים שבקערה ומערבבים היטב. מצננים מספר שעות לפני ההגשה.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )