החומרים לבצק:
100 גר´ חמאה
½ כוס סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
½ 1כוס קמח תופח
החומרים למלית:
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
¼ 1 כוס סוכר
1 כף קמח
3 כפות קורנפלור
1גביע שמנת חמוצה
¼ כוס חלב
2 קופס´ גבינה לבנה 9% (של 250 גר´)
החומרים לציפוי השוקולד:
½ כוס מים
½ כוס סוכר
200גר´ שוקולד מריר
½ 1 כפות קקאו
תבנית עגולה מס´ 26
אופן ההכנה:
לשים מחומרי הבצק בצק אחיד. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית ואת הדפנות בבצק. מערבבים במערבל במהירות גבוהה את הביצים השלמות עם כל הסוכר כ-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים עם יתר החומרים בבחישה בכף עץ. יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני כ-45 דקות. מקררים.
אופן הכנת הציפוי:
ממיסים את הסוכר במים תוך בישול על אש קטנה. מוסיפים 200 גר´ שוקולד
חתוך והקקאו ומערבבים עד שמסמיך. מצפים את העוגה גם מעל וגם מסביב.
טיפ:
אני מקשטת מעל בשמנת מתוקה מוקצפת ומזליפה במזרק פרחים, יוצא שיגעון
וגם בציפוי השוקולד אני שמה 100 גר´ שוקולד ולא 200 כי זה יוצא המון.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )