עוגת גבינה ומשמשים יבשים
225גרם גבינת שמנת
150 גרם סוכר
3 ביצים מופרדות
1 מכל שמנת מתוקה
חצי כוס קמח מנופה
קליפה מגוררת מלימון אחד
150 גרם משמשים יבשים קצוצים גס
חצי כוס מים
שמים בסיר את המשמשים, המים ומחצית מכמות הסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את קליפת הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
מורחים בחמאה תבנית חסינת-חום בקוטר של 26 ס"מ (לא תבנית קפיצית).
שמים בקערת המיקסר את הגבינה ואת הסוכר ומקציפים כמה דקות. מוסיפים את החלמונים, את השמנת ולבסוף את הקמח.
מקציפים את החלבונים לקצף רך ומערבבים אותו אל תערובת העוגה.
מוסיפים אל התערובת את המשמשים הקצוצים ומערבבים.
יוצקים הכול לכלי המרוח בחמאה. שמים את הכלי בתבנית התנור, ובה מים חמים שיגיעו עד מחצית גובה הכלי עם העוגה.
אופים בחום של 140 מעלות כ-40 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומקררים. מפזרים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )