עוגת גבינה ופרג מקור-עיתון במקום
עוגת גבינה ופרג מקור-עיתון במקום
150 גר' ביסקוויטים פתי בר
75 גר' חמאה מומסת
1 כפית קינמון
1 כוס פרג טחון טרי (הכי טוב לטחון וללכת להכין את העוגה-תטעמי את הפרג לפני שטוחנים אותו כך תדעי שלא עמד בחנות זמן רב. אם הוא לא טוב לפני טחינה בטוח שלא יהיה טוב אחרי הטחינה...)
1/3 כוס חלב
4 קופסאות גבינת שמנת 30%
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
1 עד 1.5 כוסות סוכר (לפי מידת המתיקות הרצויה)
2 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
תבנית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
מחממים התנור ל-175 מעלות. משמנים התבנית ומרפדים בנייר אפיה (השימון ידביק את הנייר)
מרסקים הביסקוויטים לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת וקינמון ומערבבים לתערובת פירורית מעט. מעבירים לתבנית ומשטחים היטב (לא צריך שוליים מוגבהים)
מניחים פרג+חלב בקלחת בינונית. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר. מבשלים כ-15 דקות ומצננים לחלוטין. מוזגים את הפרג המבושל על משטח הביסקוויטים ומשטחים.
בקערה רחבה שמים את הגבינה, השמנת, יתרת הסוכר, ביצים וקמח. מערבבים היטב, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מוזגים על שכבת הפרג בתבנית ומחליקים.
אופים בתנור החם כ-35 דקות. מכבים התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתנור כשעה. מוציאים ומקררים במקרר כשעתיים לפני ההגשה עד שמתייצבת היטב. לעיטור: תותים שלמים או פירורי שוקולד לבן וגרגרי פרג
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )