עוגת גבינה ושוקולד
חומרים:
תחתית:בסקויט בטעם שוקולד עורב בחמאה מומסת עם מעט שוקולד מריר שנלושו יחדיו והודקו לתחתית התבנית והושמו בקירור כמחצית השעה.
מילוי: 300 גרם גבינת שמנת ללא מלח
חצי כוס סוכר
תמצית וניל או ליקר שוקולד או מעט קוניאק
2 ביצים+שני חלמונים
2 כפות קורנפלור
חצי כוס עד שלושת רבעי אבקת חלב
חצי גביע שמנת חמוצה
ציפוי עליון:-150 גרם שוקולד מריר משובח + שתי כפות קוניאק
ארבע כפות חמאה
אופן הכנה:
לחמם תנור ל 160 מעלות.
להדק את תחתית הבסקויט לתחתית תבנית עגולה קפיצית 26
לטרוף במיקסר את גבינת השמנת עם הסוכר הוניל או הקוניאק,להוסיף תוך כדי טריפה את יתר המרכיבים של המילוי.
לצקת את המילוי על תחתית הבסקויט ולהכניס לאפיה לתנור החם מכוסה בנייר אלומיניום למשך 25 דקות
לאחר 25 דקות להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות במשך כ 40 דקות נוספות או עד שהיקף בעוגה נראה קשיח מעט ופני העוגה מוזהבים למרות שהעוגה מרטטת קלות.
להמיס את השוקולד המריר והחמאה לתבל במעט קוניאק או ליקר משובח ולקרר מעט בצד.
לקרר את העוגה בתנור פתוח מעט ומכובה עד לקירור מושלם
ל קרר את העוגה כשעתיים נוספות במקרר במקרר
לאחר הקירור במקרר לצקת על העוגה ולמרוח בעדינות את הציפוי העליון(השוקולד)
ולהחזיר לקירור כ 4 שעות לפני חלוקה למנות
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )