עוגת גבינת מוקה מוקפאת
רכיבים:
125 גרם עוגיות כשרות לפסח (עדיף בטעם שוקולד).
60 גרם חמאה מומסת.
למילוי:
¾ כוס גבינת ריקוטה.
250 גרם גבינה שמנה.
¾ כוס סוכר.
3 ביצים מופרדות.
6כפיות אבקת קפה נמס.
1 כף מים.
125גרם שוקולד מריר מומס.
1כוס שמנת מוקצפת מעט.
אופן הכנה:
מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס``מ בנייר אלומיניום ומשמנים.
מפוררים את העוגיות, ומוסיפים להן חמאה.
מהדקים היטב לתחתית ומקררים עד שמתקשה.
מעבדים את הגבינות במעבד חשמלי עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים סוכר וחלמונים ומערבלים. ממיסים קפה במים ומוסיפים אותו ואת השוקולד המומס. מערבלים היטב.
מקציפים בקערה קטנה את החלבונים, מקפלים בעדינות את החלבונים ואת הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
מעבירים לתבנית, מכסים בפלסטיק נצמד ומקפיאים 4 שעות.
מקשטים בקצפת ובתלתלי שוקולד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )