עוגת גבינה ולימון

שלח לחבר digg delicious facebook

עוגת גבינה ולימון


שאני מכין ויוצאת חבל על הזמן.
שימו לב- צריך להקפיד על קיפול עדין של הביצים המוקצפות ועל אפייה מבלי לפתוח את דלת התנור.עוגת גבינת שמנת ולימון

המצרכים:

לתחתית:
200
גר´ עוגיות חמאה-מרוסקות
70
גר´ חמאה מומסת
2
כפות סוכר

מלית:
500 גר´ גבינת שמנת
3
ביצים
2
כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1
גביע שמנת חמוצה
1
כוס סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד או כף תמצית וניל משובחת


אופן ההכנה:

 

מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והסוכר. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד קבלת תערובת אוורירית. בערך 8 דקות.
מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה.
מקפלים בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפירורי העוגיות.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות (העוגה צריכה להשאר בהירה וללא צבע). מצננים לילה בקירור.

הערה- יכול להיות שכשזמן האפייה תם, העוגה תראה לא אפויה- אבל זה בסדר- היא תתיצב בקירור.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות גבינה לשבועות >> עוגת גבינה ולימון