עוגת גבינה ולימון
שאני מכין ויוצאת חבל על הזמן.
שימו לב- צריך להקפיד על קיפול עדין של הביצים המוקצפות ועל אפייה מבלי לפתוח את דלת התנור.עוגת גבינת שמנת ולימון
המצרכים:
לתחתית:
200 גר´ עוגיות חמאה-מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות סוכר
מלית:
500 גר´ גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד או כף תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והסוכר. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד קבלת תערובת אוורירית. בערך 8 דקות.
מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה.
מקפלים בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפירורי העוגיות.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות (העוגה צריכה להשאר בהירה וללא צבע). מצננים לילה בקירור.
הערה- יכול להיות שכשזמן האפייה תם, העוגה תראה לא אפויה- אבל זה בסדר- היא תתיצב בקירור.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )