מרק מיניסטרונה

שלח לחבר digg delicious facebook

מרק מיניסטרונה – גילי
המרק בהשראתה של לנצ'ו שמכינה למשפחה.

המצרכים:
1/3 כוס שמן זית
½ כוס שעועית לבנה יבשה
כחצי כוס פסטה קטנה - בצורת פפיון,פרפרים וכו.

ירקות קצוצים לקוביות – לפי מה שנמצא בשוק באותה עונה של השנה, רצוי, להכניס למרק ירקות בצבעים שונים כדי לייפות את המנה. כגון:

פלפלים – בצבעים שונים
שעועית לבנה (בתרמיל), שעועית ירוקה (בתרמיל), אפונת גינה, כרובית, קולרבי, ברוקולי, גזר, פרסה, גבעולי סלרי, 2-3 שיני שום פרוסות ועוד ועוד
(אני לא מכניסה חציל, תפו"א, בטטה, דלעת) – אפשר לפי טעם אישי.
3 עגבניות חלוטות וקצוצות.
תבלינים: בזיליקום קצוץ, אורגנו, פלפל גרוס, מלח, וקורט סוכר.

אופן ההכנה:
להשרות את השעועית היבשה ללילה לבשל ולסנן.
לאדות את הבצל הקצוץ והשום בשמן הזית רק עד שיהיה שקוף, להוסיף את יתר הירקות (בלי העגבניות), ואת השעועית הלבנה המבושלת.
למלא בערך כ-3/4 סיר בירקות, להוסיף מים (אפשר מרק עוף למי שאוהב), ואת התבלינים (מלח , פלפל גרוס, בזיליקום, אורגנו וקורט סוכר, אפשר להוסיף מעט רוטב פסטו מוכן).
מבשלים עד שזה, כמו שאומרים, אל-דנטה.
מוסיפים את הפסטה ואת העגבניות המגורדות, מבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש.
צריך להזהר לא לבשל יותר מידי את הירקות !






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים מרקים >> מרק מיניסטרונה