מרק עוף רומני

שלח לחבר digg delicious facebook

מרק עוף רומני (מלכה ברקוביץ ז"ל)
המצרכים:
חלקי עוף או גרונות של הודו+עצם של בקר
5 גזר מקולף
4 שיני שום שלם
1 שורש פטרוזיליה מקולף
1 שורש סלרי מקולף + עלי עם גבעולים של הסלרי
מעט אפונה טריה
נתח של כרוב לבן
1 קולורבי מקולף
1 פלפל ירוק ב ה י ר
1 פרסה נקיה[פלח]
1 חב' אטריות ביצים מבושלים לפי הוראות יצרן
חצי חב' פטרוזיליה שטופה
חצי חב' שמיר שטוף- לא קצוץ
אופן ההכנה::::
להכניס את הבשר לסיר עם מי ברז ולהרתיח, בזמן הרתיחה מנקים את הקצף טוב טוב, מספר פעמים עד שהמים נקיים.
חס וחלילה לא לשפוך את המים שבסיר, כל הטעם של העוף נמצא בימים
לאחר ניקוי הקצף, להכניס פנימה : 1 בצל גדול וקלוף שלם, ואת יתרת הירקות שהוזכרו מעל
בזמן הרתיחה השניה להוסיף כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טרי, 1 כפית א. מרק עוף+ 1 כפית א. מרק בשר
לבשל על אש קטנה במשך 1 וחצי שעות,
להגיש עם אטריות שבושלו בנפרד כמובן, עם מעט שמיר קצוץ
אין תחליף למרק הזה בכל עונה, גם כשבריאים וגם כשחולים
בתיאבון






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים מרקים >> מרק עוף רומני