מרק כתום (לאה זוהר)
1 ק"ג דלעת
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לחתיכות גדולות
4 גזרים גדולים
2 בצלים קצוצים
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות.
1 ק"ג בשר למרק(שפונדרה או שריר מס' 8)
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה -
לטגן הבצל עד להשחמתו ולהוסיף בשר .לטגן מעט ולהוסיף מים ואבקת מרק לבשל עד שהבשר עשוי בחציו ואז להוסיף את כל הירקות ומים רותחים עד לכיסויים.
לבשל עד שהכל מתרכך.
להוציא לצלחת את הבשר ובממחה ידני לרסק הכל למרק קטיפתי.
להגיש עם חתיכות הבשר ועם קרוטונים.
אפשר להוסיף שמנת צמחית או מתוקה.
לקרוטונים
לחתוך לחם -לא משנה איזה לריבועים קטנים
להכניס לשקית ניילון ולפזר מעל - גבישי שום ,פלפל שחור ,פפריקה מתוקה וחריפה ושמן זית.
לנער היטב בתוך השקית שהחומרים יספגו בלחם.
להעביר לתבנית ולאפות עד שמשחים ומתייבש מעט.להשאיר בתנור עד שיתקרר.
לאה זהר