מרק בצל מוקרם קלאסי ( פלורנס ומנחם )
ציוד וחומרים
תנור אפייה
ממחה (בלנדר)
2 סירי בישול גדולים
מסננת גדולה
1 כף עץ
5 בצלים בינוניים
1 שורש סלרי בינוני + 3 עלים
3 גזרים בינוניים
3 כפות אבקת מרק עוף
12 כוסות מים
1 כוס יין אדום יבש משובח
¼ כוס ברנדי
400 גרם בצק עלים
60 גרם חמאה
3 כפות שמן
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
4 כפות קמח
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
1. מבתרים את הבצלים לקוביות קטנטנות ומכניסים לסיר
מכוסה עם השמן והחמאה. מטגנים 15 דקות על חום
בינוני, עד שהבצלים יתרככו ויבריקו.
2. במקביל מבשלים מרק מהירקות, אבקת המרק והמים.
3. מוסיפים לסיר עם הבצל את הסוכר והמלח ומבשלים
20 דקות נוספות ללא מכסה. מוסיפים את הקמח
ובוחשים 3-2 דקות עד שמתקבל רוטב בצל שחום.
4. יוצקים את רוטב הבצל ביחד עם שלוש כוסות מהמרק לתוך
הממחה וכותשים עד שמתקבל מרקם קטיפתי ומחזירים לסיר.
5. מסננים ומוזגים את המרק לתוך רוטב הבצל, מוסיפים את
היין והברנדי ומבשלים 30 דקות תוך כדי ערבוב עם כף העץ
6. בינתיים מרדדים את הבצק ופורשים ריבועים בגודל
מתאים לכיסוי הקעריות ולפי מספר המנות הרצוי.
7. מוסיפים למרק 100 גרם מהגבינה הצהובה.
8. יש לקרר את המרק לחלוטין. אי אפשר למתוח את ריבועי
הבצק מעל הקעריות כאשר המרק עודנו חם מאחר והם
יקרעו ויקרסו פנימה.
9. מוזגים את המרק לקעריות האישיות. עוטפים כל קערית
בריבוע בצק ומהדקים בחוזקה. מפזרים את יתרת הגבינה
הצהובה על הבצק ומכניסים לתנור האפייה החם להשחמה,
הזהבה והתפחה משך 25-20 דקות.
בתיאבון !
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )