מתוך חוברת מתכוני מרק של מועצת הירקות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
מעט פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסום דקיקות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
150 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
200 גרם עדשים כתומים שטופים (1 כוס)
6 כוסות ציר מרק
קליפת לימון באורך של כ- 5 ס"מ ללא הלבן
מלח, פלפל שחור וקארי
מחממים שמן. מטגנים בצל תוך ערבוב עד שנעשה שקוף.
מוסיפים פלפל חריף, שום ופרוסות גזר ומטגנים עוד כ- 5 דקות.
מוסיפים בטטה, דלעת ועדשים ואת הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים בעדינות.
מבשלים מכוסה כ- 30 דקות ומסירים קצף מידי פעם.
כשהירקות מתרככים מתקנים תיבול, מוציאים את קליפת הלימון ומגישים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
הערה שלי (מירי): אני ריסקתי את המרק למחית חלקה ויצא מוצלח יותר, לטעמי...
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )