מרק ירקות כתומים

שלח לחבר digg delicious facebook

מרק ירקות כתומים עם עדשים כתומים – מירי מולכו

מתוך חוברת מתכוני מרק של מועצת הירקות

 

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

מעט פלפל חריף קצוץ (לא חובה)

3 שיני שום קצוצות

3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסום דקיקות

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

150 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

200 גרם עדשים כתומים שטופים (1 כוס)

6 כוסות ציר מרק

קליפת לימון באורך של כ- 5 ס"מ ללא הלבן

מלח, פלפל שחור וקארי

 

מחממים שמן. מטגנים בצל תוך ערבוב עד שנעשה שקוף.

מוסיפים פלפל חריף, שום ופרוסות גזר ומטגנים עוד כ- 5 דקות.

מוסיפים בטטה, דלעת ועדשים ואת הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים בעדינות.

מבשלים מכוסה כ- 30 דקות ומסירים קצף מידי פעם.

כשהירקות מתרככים מתקנים תיבול, מוציאים את קליפת הלימון ומגישים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

 

הערה שלי (מירי): אני ריסקתי את המרק למחית חלקה ויצא מוצלח יותר, לטעמי...

 






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים מרקים >> מרק ירקות כתומים