עלי גפן ממולאים גבינת צאן
מקור- פותחים שולחן של אהרוני
מצרכים:
400 גר' גבינת צאן
1/3 כוס שמן
3 שיני שום כתושות
כפית עלי טימין טריים
8 עלי ריחן קצוצים
מלח, פלפל
24 עלי גפן כבושים
הכנה:
1. חותכים גבינה לאצבעות בעובי ס"מ
2. מערבבים את השמן עם כל התבלינים ומשרים את הגבינה לשעה.
3. שוטפים את העלים ומשטחים על משטח עבודה עם החלק המחוספס כלפי מעלה
4. שמים בבסיס של כל עלה רצועת גבינה, מקפלים שוליים פנימה ומגלגלים את העלה.
5. מניחים עם הפתח כלפי מטה בצפיפות בתבנית ומורחים בשמן זית
6. אופים בחום בינוני (180) 3-4 דקות, רק עד שהגבינה מתחילה להתרכך ומגשים מיד
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )