2 סוגי עלי גפן ממולאים

שלח לחבר digg delicious facebook

מחברת :  ורד - 2 סוגי עלי גפן ממולאים (חולה על שתיהם)

 

1.1              הגירסה החמצמצה, של גיסתי:

 

מצרכים:
אורז שטוף - לא מבושל
פטרוזיליה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
שמיר קצוץ דק
נענע קצוצה דק
מעט זעתר (עדיף יבש - אך לא תערובת)
מלח
מעט שמן
מלח לימון או מיץ לימון (לפי הטעם)

 

ההכנה:
מכינים את המילוי מכל המרכיבים לעיל. אין כמויות כי אני עושה זאת לפי העין. תלוי כמה עלי גפן הולכים למלות ואיך אוהבים את הטעמים, אך חשוב שהתערובת תראה 1/2 ירוקה (ירק) 1/2 לבנה (אורז), ושוב טיבול לפי הטעם.
לשים בסיר שכבת עלים על הקרקעית. למלות את העלים לא בכמות גדולה ולשים בסיר האחד ליד השני (לא מאוד צפוף אך צמודים). למעלה מעל לכל העלים הממולאים לשים שכבה נוספת של עלים שתכסה את הממולאים.
לשפוך מעל מעט שמן (אך לא מעט מאוד) ומים עד גובה העלים. לשים על אש נמוכה בין שעה וחצי לשעה ו45 דקות.
ניתן לאכול עם יוגורט קר! - אני מעדיפה לאכול פושר ללא יוגורט!
מניסיוני הייתי עושה את זה עם אורז רבע מבושל שהתקרר.

 

1.2              הגירסה השניה שלי:

 

ב"צעירותי" היה לי תחביב, כל תחילת קיץ כשעלי הגפן טריים, צעירים ורעננים לעשות יום קטיף אחד בגינה של הוריי ולהעביר את אחה"צ במילוי עלי גפן (100, 200, 300!) אח"כ מקפיאים ויש לתקופה ארוכה....
אז ככה:
כמות קטנה של אורז - חצי מבושל
כמות בשר טחון פי 1 וחצי מהאורז
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
פפריקה
ואפשר להוסיף כפית, כפית וחצי רסק עגבניות
אפשר קצת אורגנו, או בזיליקום או מה שבא...

מערבבים את המרכיבים.
מניחים בסיר שכבת עלי גפן, עליהם שמים את עלי הגפן בצורה דיי צפופה (גם קיפול העלים צריך להיות דיי הדוק! - האורז חצי מבושל והבשר מצטמק!) שכבות שכבות עד שהסיר מלא.
שמים את הסיר על אש קטנה. שמים למעלה 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או כף אחת וקופסא קטנה של עגבניות מרוסקות), מלח, פלפל, מיץ לימון (לפי הטעם- אני אוהבת את החמצמצות! אז אני שמה דיי הרבה)
שופכים מעל הכל 1 כוס מים (אם צריך אח"כ מוסיפים עוד) ומבשלים כ-45 דקות עד שעה. מדיי פעם יש לבדוק שהעלים לא מתייבשים ואם צריך להוסיף קצת מים. לטעום ולשפר טיבול....
נפלא כתוספת למנה עיקרית בארוחה חורפית... או סתם על אורז לבן עם המיץ של העלים.....





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> ממולאים >> 2 סוגי עלי גפן ממולאים