מתכון של "תפוז". שלא יגידו שגנבתי להם. דנה פרסמה והנה הקרדיט לתפוז!!
מוצרים
250 גרם גבינת פטה
250 גרם גבינת צ`דר או גבינה שווצרית מגוררת
90 גרם זיתים שחורים מגולענים פרוסים או קצוצים
3 נתחים דקים מבושלים קותל חזיר חתוכים גס
2 כפות עירית קצוצה
16 שיני שום קלויות ומקולפות
שמן לטיגון עמוק
500 מ"ל שמנת
4 תפוחי אדמה בינוניים
תהליך הבישול
1. מחממים מראש את תנור לחום בינוני 180 מעלות. מנקים את הכתמים והעיניים מתפוחי האדמה, תוך השארת הקליפה בשלמותה.משפשפים את תפוחי האדמה בשמן ומחוררים בעזרת מזלג. אופים במשך שעה או עד כמה שניתן לחורר במרכז בעזרת סכין חדה.
2. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, מרוקנים את מרבית תוכנם בעזרת כפית ומשאירים עטיפה בעובי של 5 מ"מ. מניחים את תפוחי האדמה בצד.
3. מחממים מראש סיר טיגון או מחבת עמוקה, עם שמן בגובה 1/3 ל- 180 מעלות. מועכים קלות בעזרת מזלג את תוכן תפוחי האדמה שהוצא, מערבבים עם המילוי שבוחרים בו, מתבלים לפי הטעם ומניחים בצד.
4. מטגנים את הקונכיות שנוצרו, לאחר ריקון תוכם של תפוחי האדמה, בשמן עמוק, עד שהחלק הפנימי משחים, מניחים על מגבות נייר לניקוז השמן, עם הקליפה כלפי מעלה, למשך 5 דקות.
5. הופכים את הקונכיות, מתבלים את החלל שלהן במלח ופלפל וממלאים בנדיבות. במקרה של מילוי קול החזיר והגבינה יש לאפות 5- 10 דקות, או עד שהגבינה נמסה והחלק העליון משחים, לחלופין, ניתן להשחים מתחת לגריל למשך 1-2 דקות. את שאר סוגי המילוי ניתן להגיש מיד או לזרות מעליהם פירורי לחם ולשים מתחת לגריל להרף עין.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )