פלפלים ממולאים בגבינות

שלח לחבר digg delicious facebook

מחברת : ספיר –בשלושה מתכונים של פלפלים ממולאים בגבינות!!

 

 

פלפל ממולא בגבינות - מוגש חם

מקור המתכון: צחי בוקששתר

רכיבים:
6 מנות
3 פלפלים
275 גרם גבינת אורדה / ריקוטה
3 חלמונים
½ כפית נענע יבשה
175 גרם פטה
¼ כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
חותכים את הפלפלים לחצי ומנקים אותם. בקערה מערבבים גבינות וחלמונים.
מטבלים בפלפל שחור ונענע יבשה . ממלאים את החצאים בתערובת
בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הפלפלים . מכניסים לתנור שחומם ל-190 מע`
אופים 10-12 דק` עד שהגבינה זהובה ומבעבעת
מגישים פושר עם סלט חסה .

 

פלפל ממולא בגבינה

מקור המתכון: שום, פלפל ושמן זית

רכיבים:
8 פלפלים ירוקים בהירים, רצוי מאורכים ("שושקה")
½ כוס שמן לטיגון
8 כפות גבינה בולגרית או פטה, מגוררת
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1-2 פלפלים חריפים ירוקים טריים
1 ביצה, טרופה
½ כוס פירורי לחם

אופן הכנה:
מסירים את ראשי הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים.
מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עד שהם מקבלים כתמים חומים פה ושם. מוציאים ומניחים בצד.
מערבבים את הגבינה, הבצל הירוק והפלפל החריף וממלאים את הפלפלים. סוגרים כל פלפל למעלה בקיסם.
טובלים את הפלפלים בביצה הטרופה, ולאחר מכן מגלגלים בפירורי הלחם.
מוסיפים את השמן הנותר למחבת, מחממים ומטגנים את הפלפלים עד שהם זהובים. מוציאים ומגישים מייד.

 

 פלפלונים במלית גבינת עיזים ורוטב משמש

מקור המתכון: רובנס

 

רכיבים:
פלפלונים בשלושה גוונים צהוב כתום ואדום
* פלפלונים אדומים קלויים עדין
50 גר´ פקאן קלוף
2 שיני שום
עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
1/3 גבינת פרומעז
מלח פלפל שחור
* פלפלונים צהובים קלויים עדין
בצל ירוק
זיתים שחורים קצוצים
1/3 גבינת פרומעז
מלח
פלפל שחור
* פלפלונים כתומים קלויים עדין
בזיליקום
3 שיני שום
כפית צלפים במלח
1/3 גבינת פרומעז
פלפל שחור
רוטב לאדומים: משמש,סוכר,תרכיז רימונים
רוטב לצהובים: משמש,שום,בלסמי,כף גבינת פרומעז ,סוכר,מלח,פלפל שחור
רוטב לכתומים: שמנת חמוצה, פלפל,מלח,תרכיז רימונים

אופן הכנה:
קולפים פלפלים חותכים ראש לא עד הסוף משאירים כובע מחובר. מנקים מגרעינים .
לשני הרטבים: מביאים לרתיחה מים בסיר מוסיפים חצי קג´ משמשים מבשלים 15-10 דקות מוציאים מפסיקים בישול קולפים ומעבדים למחית חלקה
מחלקים לשניים
רוטב א: מערבבים משמש עם כפית סוכר ו2 כפות תרכיז רימונים.
רוטב ב: מאדים בשמן זית שום פרוס מוסיפים בלסמי משמשים סוכר ומבשלים דקותיים
מוסיפים גבינה ומתבלים .
רוטב ג: מערבבים שמנת חמוצה עם תבלינים
יוצקים על הפלפלים הממולאים יוצקים מעל 2 כפות תרכיז רימונים
מלית א: במעבד למחית פקאן ושום שמים בקערה מוסיפים שאר מרכיבים מערבבים ממלאים פלפלים יוצקים חלק מהרוטב לכלי הגשה מסדרים פלפלים ויוצקים עליהם את שאר הרוטב.
מלית ב: מערבבים את כל החומרים יוצקים רוטב לכלי הגשה שמים פלפלים יוצקים שאר הרוטב.
מלית ג: במעבד צלפים ושום למחית קוצצים בזיליקום ומערבבים את כל החומרים ממלאים פלפלים מסדרים בכלי הגשה יוצקים את הרוטב מעל מכסים בניילון נצמד ושומרים עד 25-20 דקות לפני ההגשה ואופים בחום בינוני 180 מ´

 





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> ממולאים >> פלפלים ממולאים בגבינות