עשיתי ככה כרוב ומנגולד אבל נראה לי שכל דבר יתפוס. יוצא ממש מעולה.
ההכנה:
שמים את הכרוב במיקרוגל ל-9 דקות בערך. מפרידים את העלים בעדינות
המלית:
כוס עדשים אדומים מבוררים
פלפל שחור
כוס אורז
בצל קצוץ מטוגן
בצל קצוץ לא מטוגן
גזר
פטרוזיליה
מלח
ציר בשר (או ציר ירקות שורש)
שמן זית
רסק עגבניות (עם בזיליקום)
מיץ לימון
שוטפים את העדשים ושמים עליהם הרבה פלפל שחור
שמים את האורז ובוחשים
מוסיפים את הבצל (מטוגן ולא מטוגן), גזר ופטרוזיליה
מוסיפים רסק עגבניות עם בזיליקום עד שנהיית עיסה
מוסיפים הרבה מלח
ממלאים את העלים וסוחטים טוב, שמים בסיר את העלים הממולאים בצפיפות. שמים בסיר שמן זית, ציר בשר, רסק עגבניות לימון ומלח.
מבשלים כחצי שעה . מעבירים לתנור לחצי שעה נוספת בחום בינוני
*** הערה שלי: המלית מתאימה גם לממולאים שלי בלי בשר!! ובמיוחד צחי בוקששטר אמר שהוא הכי אוהב מילוי של עדשים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )