לחצות כל חצילון, להוציא התוכן, לקצוץ לטגן קצת עם מעט שמן זית במחבת. לשים בקערה עם הרבה שום, פטרוזיליה (או אחר) קצוצים, כמה כפות פירורי לחם (אני שמה לפי העין, בערך 4), זיתים שחורים משובחים מגולענים קצוצים, קצת צנוברים קצוצים פלפל מלח ולטעום. יתכן שתזדקקי ללימון - להוסיף לפי הטעם). למלא החצילים ולהכניס לתנור. לאפות בחום 180 בערך חצי שעה. אוכלים בטמפ' חדר או מעט מחומם.
באותו אופן אפשר למלא עגבניות קטנות, סירות קישואים, פלפלים קטנים (אבל אז לוקח יותר זמן לאפות). אפשר לגוון המילוי עם עשבי תיבול שונים, אפשר להוסיף צלפים או קצת אנשובי קצוץ, ופרמזן מגוררת.
(ככה היא כתבה... )
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )