חצילים ממולאים בגבינות ומטוגנים
מחברת : שלי - חצילים ממולאים בגבינות ומטוגנים
שוטפים היטב את החצילונים, חוצים לשניים ומוציאים את התוך כדי ליצור מעין "אמבטיה" עם מסגרת של כחצי ס"מ. שומרים את בשר החצילים בצד ואת החצילונים משרים במים מומלחים לשעתיים בערך. כעבור כשעתיים מסננים את המים ומייבשים את החצילונים.
מכינים תערובת גבינות (בולגרית מפוררת, גלעד מגוררת, פרמזן מגוררת, פטה ולמעשה גבינות שונות לפי הטעם, בתוספת גבינה לבנה, ביצה ו-3 כפות פירורי לחם, מלח ופלפל ואפשר להוסיף עלי בזיליקום קצוצים).
ממלאים את החצילים בתערובת הגבינות וטובלים אותם בבלילה (לא נוזלית מדי) שמכינים מביצים, קמח, מלח ופלפל, ומטגנים (קודם את הצד הפתוח).
עכשיו יש שתי אפשרויות: או להגיש אותם כך או כמו שאני הכנתי ברוטב עגבניות.
מטגנים בצל חתוך לקוביות, מוסיפים שום וחלק מבשר החצילים (ששמרנו בצד) חתוך גם הוא לקוביות קטנות. מוסיפים רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, מים, מלח, פלפל, 2 -3 טיפות טבסקו ומביאים לרתיחה. "מגלישים" פנימה את החצילונים המטוגנים, מבשלים על אש קטנה כשעה. מכבים את האש ונותנים לנוח קצת.
אחרי כן אפשר לפתוח את המכסה ולהסתער בליווי לחם טוב לניגוב הרוטב.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )