מחברת : droli - פלפלים ממולאים של אהרוני (אז אהרוני המחבר... )
מצרכים:
6 פלפלים אדומים בשרניים גדולים וטריים
מעט שמן זית
1/3 כוס יין לבן יבש
כ-10 גבעולי טימין שלמים
למילוי:
חצי כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
6 משמשים יבשים קצוצים דק
2 גבעולי טימין, עלים בלבד
100 גר' בשר מעושן שמן קצוץ
250 גר' בשר בקר או כבש טחון גס
כוס וחצי אורז בסמטי שטוף ומסונן
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
לרוקן את הפלפלים, חותכים בסכין קטנה וחדה חתך מסביב לכל פלפל, באזור הבסיס ליד העוקץ שלו, כך שייווצר "סיר" פלפל עם "מכסה". גם את ה"סיר" וגם את ה"מכסה" מנקים היטב מכל החרצנים והחלקים הלבנים ועיקר העיקרים דואגים לא לבלבל את הסדר, כלומר לכל סיר יש להשאיר את המכסה שלו.
שמים בסיר רחב את השמן ומאדים בו את הבצל, השום והטימין 7-8 דקות
מוסיפים את שני סוגי הבשר ומטגנים אותם, עד שהם שחומים, מוסיפים את האורז, המשמשים המלח והפלפל מערבבים ומבשלים יחד כשתי דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-10 דקות. מכבים את האש ומקררים.
אז-מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב. בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך.
ממלאים את הפלפלים בכף, כמעט עד הסוף דוחסים מעט את המילוי אבל לא יותר מדי, כדי להשאיר לו קצת מקום לתפוח.
שמים על כל "סיר" פלפל ממולא את ה"מכסה" שלו ומהדקים ל"סיר" או בקיסמים או קושרים כל פלפל בחוט משיכה כמו חבילה.
את הפלפלים הממולאים שמים בתבנית חסינת חום, שתכיל אותם בנוחות. מזליפים עליהם שמן זית, ולתחתית התבנית יוצקים כשליש כוס יין לבן יבש.
בינות לפלפלים מפזרים את גבעולי הטימין.
את התבנית מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כשעה ורבע. אחרי כחצי שעה כשהפלפלים שחורים דיים אך לא מדיי מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, לבל ישחירו הפלפלים יתר על המידה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )