מרגרינה מול חמאה תרגום: ליאור יריב – דורמן
מרגרינה נוצרה כדי לפטם (להשמין) תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי ההודו, האנשים שהשקיעו את כל הכסף במחקר, רצו להחזיר לעצמם את ההשקעה. הם חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי שניתן יהיה לקבל את הכסף בחזרה. זה היה חומר לבן ללא שלא עורר כל משיכה ולכן הוסיפו לו צבע צהוב, ומכרו אותו לאנשים, כתחליף לחמאה. איך זה נשמע לכם? וכך הם המציאו גם טעמים שונים.
האם את יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה? * לשתיהן אותה כמות קלוריות. * בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה. * אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד. * אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון. * לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים שמוסיפים אותם אליה. *טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים. *החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה. וכעת .... למרגרינה:
והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת.... המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק! עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני .( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל. תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע? כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור ) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם?
Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys the people who had put all the money into the research wanted a payback so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back. It was a white substance with no food appeal so they added the yellow coloring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavorings. DO YOU KNOW the difference between margarine and butter? Read on to the end... gets very interesting!
And now, for margarine...
And here is the most disturbing fact... HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING! Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC. This fact alone was enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated (this means hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance). You can try this yourself: Purchase a tub of margarine and leave it in your garage or shaded area - Within a couple of days you will note a couple of things: No flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something). It does not rot or smell differently because it has no nutritional value, nothing will grow on it - Even those teeny weensy microorganisms will not a find a home to grow. Why? Because it is nearly plastic! Would you melt your Tupperware and spread that on your toast? |
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
|