סיכום הדרכה בנושא תזונה
סיכום הדרכה בנושא תזונה
- סוכר חום אינו בריא יותר מסוכר לבן
- קמח חום (=קמח מלא) בריא יותר מקמח לבן
- אורז חום (=אורז מלא) בריא יותר מאורז לבן
- ניתן לשדרג קמח לבן על ידי הוספת קטניות על הפרוסה לדוגמא: לחם לבן עם חומוס, אורז לבן עם אפונה.
- דבש אינו בריא יותר מסוכר כי נדרש לצרוך ממנו כמויות גדולות על מנת לקבל את כל הויטמינים.
- מיונז מתוצרת בית אינו בריא בגלל הסלמונלה שבביצים טריות. עדיף מיונז מתועש.
- לא ללקק מוס של עוגה לפני שהעוגה מוכנה (בגלל הסלמונלה).
- אחרי שמכינים חביתה מומלץ לשטוף ידיים לפני שאוכלים (בגלל הסלמונלה).
- ויטמינים עדיף ממעבדה כי המינון ידוע ואין חומרים נוספים.
- אם מחפשים ויטמין C עגבניות טריות עדיפות על רסק עגבניות וקטשופ.
אם מחפשים ליקופן רסק עגבניות וקטשופ עדיפות על עגבניות טריות כי מכיל יותר.
בקיצור שלושתם טובים.... - צבעי מאכל שמופקים מחומרים טבעיים אינם מזיקים. (לדוגמא: סלק, תרד, בטא קרוטן, כורכום, פפריקה).
- עוגות יום הולדת עדיפות ללא צבעי מאכל, ניתן לשים סוכריות צבעוניות שלאחר זמן מסוים נמסות והעוגה מקבלת את מגוון הצבעים.
- משפרי טעם וריח לא תמיד מזיקים למשל מקדם טעם MSG.
- חלב עיזים וגבינת עיזים אינם בריאים יותר מחלב פרה.
- חלב בעיקרון בריא למי שאינו רגיש לחלב.
- מזונות אורגניים בריאים יותר.
- בישול בכלי פלסטיק במיקרו משחרר הורמונים ואינו מומלץ (כולל כלי פלסטיק שרשום עליהם שמתאימים לחימום במיקרו).
- להחליף כלי פלסטיק לאחר תקופה.
- לא לחמם בקרמיקה כי יכול להכיל עופרת שמזיקה לנו.
- אלומיניום יכול לגרום לאלצהיימר.
- בננה אינה גורמת לעצירות.
- אורז אינו גורם לעצירות.
- אבקת מרק עוף אינה מזיקה מכילה MSG.
- תפוח מתוק ותפוח חמוץ מכילים אותה כמות קלוריות.
- תפוז לימון ואשכולית מכילים אותה כמות קלוריות.
- תפוח אדמה ירוק מכיל חומר רעיל ואינו בריא למאכל.
- חצילים מכילים מינרלים וסיבים תזונתיים. לא נכון שאין להם ערך, בנוסף תמיד מוספים להם טחינה או גבינה שמעלה את הערך במזון.
- עגבניות מוחמצות אינן מומלצות, שאר המוחמצים בסדר.
- מלפפון אומנם איך ערך תזונתי רב אך מכיל מים (לאלה מאיתנו שלא אוהבים לשתות מומלץ).
- ברזל קיים ב: שומשום, טחינה, גרעינים, אגוזים, שקדים.
- אין ברזל ב: אבוקדו, נבטים.
- סלק אינו מקור לברזל
- פטרוזיליה אינה מקור לברזל.
- בישול בסירי ברזל תורם להוספת ברזל.
- על מנת שהברזל ייספג טוב יותר יש לשתות מיץ תפוזים או לאכול סלט לאחר שאכלנו מזונות שעשירים בברזל.
- בדגים אין הרבה ברזל.
- חלבון דג עוזר בספיגת הברזל.
- שומן מוקשה אינו בריא.
- אומגה 3 מצוי בדגים מאזורים קרים. מומלץ עד 2 גרם ביום
- באגוזי מלך יש אומגה 3.
- אומגה 3 טוב למוח, מניעת סרטן, ללב.
- ויטמין C בכמות גדולה מדי אינו בריא. מזיק לכליות. יש לצרוך ביום עד 300 מיליגרם.
- בעת בישול ירקות הוויטמין C נהרס. למי שלא אוכל ירקות ופירות מומלץ כדור של ילדים הכולל ויטמין C.
- שומנים רוויים בחי הרבה בצומח פחות. בשר צריך להיות רזה. באיבריים הפנימיים יש המון שומן.
- קורקבנים מומלץ זה שרירים ולא איבר פנימי.
- שומנים לא רווים בעיקר מהצומח חוץ משמן קוקוס. סויה, קנולה, חמניות, תירס וכו'. אסור להרבות כי אחרת גורם לדלקות. השמנים המומלצים הם שמן זית ושמן קנולה.
- מרגרינה ושומן צמחי אינם בריאים, מומלץ לטגן ביצה בשמן.
- בבצק פילו אין מרגרינה ולכן מומלץ.
- גלידה משומן צמחי אינה מומלצת.
- בכל שמן אין כולסטרול אם רושמים שמן ללא כולסטרול אין לכך משמעות.
- חמאה עדיפה על מרגרינה.
- אם בכל זאת רוצים מרגרינה Vicol אינה מרגרינה מזיקה..
- מרגרינה ללא שומן טראנס יחסית בסדר למאכל.
- הטענה שהפרדת מזונות עדיפה על מנת שלא תהינה הפרעות בתהליך העיכול אינה נכונה. עדיף לערבב ולאכול מכל אבות המזון.
- ניתן לשתות במהלך האוכל.
- הטענה שלא כדאי לאכול פירות בסוף הארוחה אינה נכונה.
- ככל שהקפה טחון יותר יש בו יותר קפאין.
- בנס קפה יש יותר קפאין מקפה שחור.
- כמות הקפאין בתה נקבעת לפי הריכוז, ככל שגבוהה יותר כמות הקפאין גדולה יותר.
- צום – אין הוכחה שהוא חיובי.
- צום מיצים טוב רק לימים ספורים.
- חוקן פוגע ברירית וגם בחיידקים הטובים ואינו מומלץ.
- הגוף בחוסר חלבון מפרק קודם שרירים ואח"כ שומנים.
- ממתיקים מלאכותיים – אין הוכחה שגורם לנזק אבל מומלץ לא לצרוך הרבה.
- לאנמים מומלץ כבד.
- ספרים מומלצים: ספר תזונה של מחלקת דיאטה איכילוב, ספר דיאטה של הדסה עין כרם, מלי תבור – כושר ותזונה, דיאטת הלחם של אולגה רז (לאוהבי פחמימות)
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -
|