עוגת תופין לפסח |
|
החומרים:
6 ביצים קורט מלח
1 כוס סוכר ½ כוס קמח מצה
2 כפות שמן ½ כוס קמח תפוחי אדמה
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום בינוני.
להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר ב 5 – 4 פעמים עד שמתקבל קצף גמיש.
לבחוש בקערה נפרדת את החלמונים, השמן, מיץ לימון, תמצית וניל, קליפת לימון וקורט מלח.
להוסיף לתערובת החלמונים את הקמח מצה וקמח תפוחי האדמה.
לערבב הכל יחד. לאפות כ 60 – 50 דקות.
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
להוצ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
בראוניז' כשר לפסח |
|
החומרים:
4 ביצים
1 ¼ כוס סוכר
½ כוס שמן
½ כוס קקאו
½ כוס קמח תפוחי אדמה
½ חבילה אגוזים טחונים
½ חבילה אבקת אפיה
½ כוס קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת נוזלית.
בקערה נפרדת, מערבבים, את הקקאו, קמח תפוחי האדמה, האגוזים, אבקת האפייה והקוקוס.
מצרפים את שתי התערובות ומערבבים, עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ3/4 שעה. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת שלוש שכבות |
|
החומרים:
1 ½ כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
2 כפות קקאו
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 חבילה קוקוס
3 כפות שמן
2 כפות יין
1 אבקת אפייה
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר.
בנפרד להקציף חלמונים עם ½ כוס סוכר.
להוסיף לתערובת החלמונים שמן, קקאו, קמח תפוחי אדמה ויין.
מחצית מקערת החלבונים המוקצפים להכניס לקערת החלמונים בתנועות עטיפה.
לקצף החלבונים הנותר להוסיף את הקוקוס.
לשמן את 'סיר הפלא' ולשפוך את מחצית מתערובת החלמונים לסיר.
להוסיף את קצף החלבונים והקוקוס ולשטח על גבי השכבה השנייה בעזר... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת 'סיר פלא' קלאסית |
|
החומרים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
¾ כוס קמח תפוחי אדמה
¾ כוס שמן
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
1 תפוח עץ או גזר
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מערבבים את החלמונים עם ¾ כוס סוכר ומוסיפים את קמח תפוחי האדמה, האגוזים, אבקת האפייה, השמן והקינמון.
מגררים תפוח עץ או גזר ומוסיפים לתערובת.
בנפרד, מקציפים את החלבונים עם ¼ כוס סוכר.
מוסיפים לתערובת בתנועות קיפול.
משמנים את 'סיר הפלא' ושופכים פנימה את התערובת.
סוגרים את הסיר. מחממים את טבעת המתכת המיוחדת שרוכשים עם הסיר '... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוגת מוס שוקולד של "סבתא נאוה" |
|
החומרים:
100 גרם מחמאה
6 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזים חתוכים
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד בסיר כפול ע"ג אש נמוכה.
מקציפים את החלבונים ו-1/3 כוס סוכר.
לחוד מקציפים מחמאה, חלמונים ו-1/3 כוס סוכר עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
מוסיפים את השוקולד המומס לעיסת החלמונים וממשיכים להקציף כדקה.
מקטינים את מהירות ההקצפה ומוסיפים פנימה את האגוזים.
מקפלים פנימה את הקצף בזהירות.
מחצית מהכמות שופכים לתבנית עגולה מס' 22 ואופים בחום בינוני.
כשהעוגה מוכנה שופכים את מחצית הכמות ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|