שוקי עוף ביין עם ערמונים, פטריות ובצלי שאלוט
מצרכים:
10-12 שוקי עוף מנוקים בלי הראש
2-3 שיני שום קצוצות היטב
10-15 בצלי שאלוט קלופים
1 כף עלי טמין
3 עלי מרווה
1 כף גי'נג'ר טרי קצוץ
5 כפות שמן זית או 50 גר' חמאה
250 גר' ערמונים קלופים משומרים עדיף (בואקום)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כוסות יין אדום יבש או יותר
2 כפות סוכר חום
מלחפלפל שחור גרוס
לקישוט: תלתלי בצל ירוק
הכנה:
אני מוריד את הראש לשוקי העוף בשביל היופי ושיהיה פחות שומן. אפשר בהגשה לעטוף ככה כל ראש שוק בנייר כסף.
משחימים מעט את העוף בשמן זית או החמאה ומוציאים. לאותו שמן מכניסים את השום, ג'ינג'ר, מרווה, טימין, מלחפלפל ומטגנים יחד כמה עד 2 דק', מחזירים את העוף לסיר לערבוב קל.
סלסלה אחת של פטריות שמפיון טריים שטופים היטב. להוסיף מייד לאחר החזרת השוקיים אחרי הטיגון לסיר.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים בשביל הרוטב (בלי היין). מוסיפים את נוזלי הרוטב לסיר כולל היין והערמונים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים יחד כ-שעתיים וחצי בערך על אש קטנה. עד לצמצום חצי מהיין לפחות.
שאלוט - קולפים בעדינות ומכינים בסיר נפרד. איך 20 גר' חמאה מומסת. להוסיף את השאלוטים ולערבב היטב כמה דק' על אש גבוהה עד לצריבה קלה של השאלוט. להוריד לאש נמוכה ולכסות את הסיר עם נייר אפיה באופן כזה שהנייר ממש נוגע בשאלוט. בלי מכסה. אחרי 25 דק' לכבות ולהוריד את הנייר.
15 דעה לפני ההגשה או גמר הבישול מוסיפים את השאלוטים לתבשיל.
מוציאים את התבשיל לכלי, ומניחים עליו את תלתלי הבצל הירוק.
איך מכינים תלתלי בצל ירוק: חותכים לרצועות דקות (ז'וליין), שמים אותם בקערה עם מי קרח. 20 דק' יש תלתלים.
טעם מדהים
המתכון מבוסס על מתכון של אהרוני אבל עם שינויים ואילתורים רבים שלי.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )