חזה עוף ביין, דבש ורוזמרין
רכיבים:
2 חזות עוף חצויים במרכז כך שמתקבלים 4 נתחים ומשוטחים דק. (אני אוהבת לחתוך ממש לנתחונים)
½ כוס קמח
2 כפות שמן זית
½ כוס יין אדום (קברנה סוביניון או מרלו)
2 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה איכותי
1 ענף רוזמרין מופרד לעלים
½ שורש ג'ינג'ר מגורר דק
אופן הכנה:
1. מקמחים קלות את נתחי החזה משני הצדדים
2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את החזות על להבה גבוהה כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת.
מוסיפים למחבת את היין, הדבש, הסויה, הרוזמרין והג'ינג'ר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מחזירים את החזות למחבת, מבלשים 2 דקות בערך מכל צד, מעבירים לצלחות הגשה ויוצקים את הרוטב.
הערות:
זמן הכנה: רבע שעה
דרגת קושי: קל
איך שומרים: במקרר בכלי אטום יחד עם הרוטב 3 ימים. מחממים במחבת או מיקרוגל.
מקור המתכון:
לאשה
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )