רכיבים:
500 גרם חזה הודו/עוף
1 כף רוטב סויה
1 כף עמילן תירס
1 גמבה אדומה
1 פלפל ירוק
1 בצל גדול
3 כפות שמן
4 פלחי אננס
לרוטב
חצי כוס מיץ אננס (אפשר את זה של השימורים)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
1 כף עמילן תירס
אופן הכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות של 2 על 2 על 2 ס"מ
2. מכינים בלילה של כף סויה וכף עמילן תירס . משרים את הקוביות בבלילה 20 דקות.
3. חותכים את הגמבה, הפלפל והבצל לחתיכות בגודל בינוני ושוות בגודלן. מטגנים בשמן חם במחבת גדולה לא יותר מ 3 דקות כדי שיתרככו אך ישמרו על צבען ופריכותן.
4. מוציאים את הירקות ומכניסים את הבשר. מטגנים מכל הצדדים עד שהבשר מאבד את צבעו הורוד והופך לבן. מכסים את המחבת ומבשלים עוד 5 דקות.
5. מחזירים למחבת את הירקות . חותכים את האננס לקוביות ומוסיפים למחבת.
6. מכינים את הרוטב: מערבבים את המיץ, רסק העגבניות, הסוכר, החומץ, הסויה ועמילן התירס. יוצקים את הרוטב ומבשלים 3 דקות עד שהרוטב מסמיך. מגישים חם.
הערות:
4-6 מנות
מקור המתכון: רות סירקיס
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )