החומרים (ל-4 מנות):
קמח לקימוח
1 ק"ג שוקי עוף ללא עצם ("שווארמה פרגיות")
שמן קנולה
1 בצל סגול גדול
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 סלסלה פטריות ירדן (יער)
2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כוס מרק בשר צח (אפשר מאבקה)
1 כוס יין אדום
2 כפות דבש
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור
בצל ירוק קצוץ, אם רוצים
אופן ההכנה:
מקמחים קלות את נתחי העוף.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את נתחי העוף כ- 2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות והגזר ומבשלים תוך ערבוב כ- 5 דקות. מוסיפים את המרק, היין, הדבש והתבלינים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 20 דקות.
מתבלים במלח, בפלפל ובבצל הירוק (אם רוצים) ומגישים.
הערות:
זמן הכנה: כ- 30 דקות
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים: במקרר, בתוך הרוטב עד יומיים. מחממים במחבת על להבה נמוכה או בכלי מכוסה בתנור.
מקור המתכון: לאשה
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )