תבשיל פרגיות ופטריות

שלח לחבר digg delicious facebook

תבשיל פרגיות ופטריות

החומרים (ל-4 מנות):

קמח לקימוח

1 ק"ג שוקי עוף ללא עצם ("שווארמה פרגיות")

שמן קנולה

1 בצל סגול גדול

1 סלסלה פטריות שמפיניון

1 סלסלה פטריות ירדן (יער)

2 גזרים, קלופים ופרוסים דק

½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כוס מרק בשר צח (אפשר מאבקה)

1 כוס יין אדום

2 כפות דבש

2 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

מלח, פלפל שחור

בצל ירוק קצוץ, אם רוצים

אופן ההכנה:

מקמחים קלות את נתחי העוף.

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את נתחי העוף כ- 2 דקות מכל צד, עד להזהבה.

מוסיפים את הפטריות והגזר ומבשלים תוך ערבוב כ- 5 דקות. מוסיפים את המרק, היין, הדבש והתבלינים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 20 דקות.

מתבלים במלח, בפלפל ובבצל הירוק (אם רוצים) ומגישים.

הערות:

זמן הכנה: כ- 30 דקות

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: במקרר, בתוך הרוטב עד יומיים. מחממים במחבת על להבה נמוכה או בכלי מכוסה בתנור.

מקור המתכון: לאשה



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> תבשיל פרגיות ופטריות