מצרכים:
בצק בירה
שניצל עוף (כ – 10 שניצלים)
רוטב צ'ילי מתוק
חסה
לחתוך שניצל עוף לרצועות (כ – 10 שניצלים)
להכין את בצק הבירה.
בצק בירה:
חומרים:
250 גרם קמח
מעט מלח
כוס בירה בהירה
2 ביצים
ההכנה:
מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים מלח, ביצה ומחצית מכמות הבירה, ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה, ובוחשים. מכסים ושומרים בצד (בקיץ שומרים במקרר!) לחצי שעה עד שעה ובינתיים לחתוך שניצל עוף לרצועות (כ – 10 שניצלים).
להוסיף את רצועות העוף לבלילת הבירה ולהשרות כחצי שעה נוספת במקרר.
לחמם מחבת עמוקה או סיר עמוק עם שמן עמוק.
לטגן בשמן עמוק להזהבה, להניח בקערה עם נייר סופג לספיגת שמן עודף...
המלצת הגשה (אוואנגארד):
על מצע חסה קצוצה ולהניח עם רוטב צ'ילי מתוק בצד ... מעולה
אני גם מקפיאה אבל זה יותר טעים טרי
מקור המתכון: אוואנגארד
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )