עוף עם אורז וזעפרן בסיר חרס

שלח לחבר digg delicious facebook

עוף עם אורז וזעפרן בסיר חרס

מטגנים בצל עד שיקוף ומניחים בצד.

בסיר חרס מכניסים כוס וחצי אורז, 3 כרעי עוף, 6-7 חוטי זעפרן, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט..ומעל מניחים את הבצל המטוגן, עליו מוסיפים צימוקים ושקדים. מוסיפים לאט לאט מים...כשלוש כוסות ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן. בראש השנה...מומלץ להוסיף גם כפותיים שלוש דבש על כל זה.

חזה עוף אפוי במעטפת בצק עלים עם פטריות / ריקיש

1 חזה עוף שלם חצוי לשניים

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

10 גר' פטריות יער מיובשות, מושרות במים וקצוצות (את המים לשמור)

1 בצל פרוס

3 כפות חמאה לטיגון

2 כפות חמאה מומסת ו-2 כפות חרדל (עדיף עם גרגרים)

מלח פלפל

250 גר' בצק עלים מרודד לעלה דק

1 ביצה טרופה

לרוטב:

1/3 כוס יין לבן יבש

50 גר' חמאה

2 כפות קמח

מי ההשריה של הפטריות

ההכנה:

מטגנים את הבצל הפרוס בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים את כל הפטריות , מתבלים במלח פלפל ומבשלים 5 דקות. מורחים את חזה העוף בתערובת החרדל והחמאה. מניחים 2 כפות מתערובת הפטריות על עלה הבצק, עליהן שמים את 2 נתחי העוף ומפזרים עליו מעט פטריות. מקפלים את שולי הבצק על העוף בצורת גליל מהודק וסגור ומורחים בביצה טרופה, מניחים בתבנית ואופים בחום בינוני גבוה כ-20 דקות, עד שמזהיב. מוציאים וממתינים 5 דקות לפני הפריסה. מגישים פרוסות עבות עם רוטב בצד. הרוטב: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים את נוזלי השריית הפטריות והיין ומביאים לרתיחה עדינה תוך בחישה למניעת גושים. מוסיפים את הפטריות שנותרו מהמילוי ומבשלים דקה.

מקור המתכון: מגזין גורמה 06/2000



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> עוף עם אורז וזעפרן בסיר חרס