נודלס עם פרגיות ברוקולי ובצל ירוק / מירבלי
נודלס עם פרגיות ברוקולי ובצל ירוק / מירבלי
רכיבים:
ל-6 מנות
400 גרם נודלס אטריות ביצים שטוחות, מבושלות 5 דקות במי מלח, מסוננות היטב במים קרים
4 כפות שמן
3 שיני שום כתושות
מעט ג'ינג'ר
7 בצלים ירוקים חתוכים ל-5 פיסות
2 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
400 גרם פרגיות עוף/חזה עוף
למשרה
4 כפות רוטב סויה
2 שן שום כתושה
2 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
מעט צ'ילי
לרוטב
1/3 כוס מרק עוף צח
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין לבן יבש
½ כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור טרי
אופן הכנה:
חותכים את העוף לנתחים של כ-2 ס"מ. מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים בה את נתחי העוף לכמה שעות. מכסים ושומרים במקרר.
מבשלים במים רותחים את פרחי הברוקולי למשך דקה, שוטפים ומסננים.
שמים 4 כפות שמן בווק או מחבת. כשהשמן חם, מוסיפים פנימה את הג'ינג'ר והשום לטיגון של כחצי דקה. מוסיפים את נתחי העוף המושרים ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות.
מוסיפים את הבצל הירוק לערבוב של כחצי דקה ואח"כ מוסיפים לטיגון נוסף של דקה-שתיים את פרחי הברוקולי. מוסיפים את האטריות הקרות, מטגנים עוד דקה, עד שהאטריות מתערבבות היטב בברוקולי, העוף ושאר המרכיבים בווק.
יוצקים את הרוטב שבקערה סביב האטריות, ומערבבים כדקה נוספת, מעבירים לכלי הגשה יפה ומגישים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )