עוף מוקפץ עם אורז
מרכיבים :
• 1 כפית שום קצוץ דק
• 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
• 1/2 כוס בצל חתוך לקוביות
• 1/4 כוס סלרי חתוך לרצועות
• 1/4 כוס אפונה ירוקה חתוכה לרצועות באורך 2 סנטימטר
• 1/4 כוס גזר חתוך לקוביות
• 2 ביצים טרופות
• 1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
• 1 כף שמן
• 1 כוס חזה עוף נקי חתוך לקוביות
• 3 כפות רוטב סויה
• 1 כף חומץ
• מלח ופלפל לפי טעם
• כפית קורנפלור
• 3 כוסות אורז מבושל
• בצל ירוק קצוץ לקישוט
אופן ההכנה :
• שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים להם מלח, פלפל וכפית קורנפלור ומערבבים.
• מוסיפים לעוף ביצה טרופה, מערבבים ומניחים בצד.
• מחממים מחבת או ווק עם כף שמן לחום גבוה.
• מקפיצים את העוף עד שמלבין מכל צדדיו.
• מוציאים את העוף עם הנוזלים לצלחת.
• משאירים מעט שמן במחבת, מחממים אותו מוסיפים שום וג'ינג'ר.
• מערבבים ומוסיפים בצל קצוץ.
• מקפיצים את הבצל כשתי דקות עד שמתרכך.
• מוסיפים למחבת עוד ביצה טרופה ומערבבים יחד עם הבצל עד שהביצה מוכנה ומקושקשת.
• מוסיפים לביצה המקושקשת מלח ופלפל לפי טעם, ומוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והאפונה.
• מקפיצים את הירקות כשלוש עד 5 דקות ומוסיפים חומץ ורוטב סויה.
• מחזירים את העוף עם הנוזלים למחבת, ומוסיפים את האורז המבושל.
• מקפיצים את כל המרכיבים יחד.
• טועמים את המנה, מתקנים טעם ומגישים חם.
• אם רוצים טעם חריף אפשר להוסיף מעט רוטב צ'ילי שום אסיאתי חריף.
• בוזקים מעל הכל בצל ירוק קצוץ.
• בתאבון.
הערות :
מנת עוף ואורז מוקפצת מהמטבח הסיני.
www.rotev.co.il