עוף מוקפץ עם אורז

שלח לחבר digg delicious facebook

עוף מוקפץ עם אורז

מרכיבים :

• 1 כפית שום קצוץ דק

• 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

• 1/2 כוס בצל חתוך לקוביות

• 1/4 כוס סלרי חתוך לרצועות

• 1/4 כוס אפונה ירוקה חתוכה לרצועות באורך 2 סנטימטר

• 1/4 כוס גזר חתוך לקוביות

• 2 ביצים טרופות

• 1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)

• 1 כף שמן

• 1 כוס חזה עוף נקי חתוך לקוביות

• 3 כפות רוטב סויה

• 1 כף חומץ

• מלח ופלפל לפי טעם

• כפית קורנפלור

• 3 כוסות אורז מבושל

• בצל ירוק קצוץ לקישוט

אופן ההכנה :

• שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים להם מלח, פלפל וכפית קורנפלור ומערבבים.
• מוסיפים לעוף ביצה טרופה, מערבבים ומניחים בצד.
• מחממים מחבת או ווק עם כף שמן לחום גבוה.
• מקפיצים את העוף עד שמלבין מכל צדדיו.
• מוציאים את העוף עם הנוזלים לצלחת.
• משאירים מעט שמן במחבת, מחממים אותו מוסיפים שום וג'ינג'ר.
• מערבבים ומוסיפים בצל קצוץ.
• מקפיצים את הבצל כשתי דקות עד שמתרכך.
• מוסיפים למחבת עוד ביצה טרופה ומערבבים יחד עם הבצל עד שהביצה מוכנה ומקושקשת.
• מוסיפים לביצה המקושקשת מלח ופלפל לפי טעם, ומוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והאפונה.
• מקפיצים את הירקות כשלוש עד 5 דקות ומוסיפים חומץ ורוטב סויה.
• מחזירים את העוף עם הנוזלים למחבת, ומוסיפים את האורז המבושל.
• מקפיצים את כל המרכיבים יחד.
• טועמים את המנה, מתקנים טעם ומגישים חם.
• אם רוצים טעם חריף אפשר להוסיף מעט רוטב צ'ילי שום אסיאתי חריף.
• בוזקים מעל הכל בצל ירוק קצוץ.
• בתאבון.

הערות :

מנת עוף ואורז מוקפצת מהמטבח הסיני.

 



www.rotev.co.il
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> עוף מוקפץ עם אורז