עוף בזיתים

שלח לחבר digg delicious facebook

עוף בזיתים / יעל מוינה

כמות ל-5 מנות:

החומרים:

מטגנים 5 כרעיים של עוף, בשמן זית, משני הצדדים (זהירות זה משפריץ), שמים בתבנית אפיה.

רוטב:

4 בצלים קצוצים דק

5-6 שיני שום קצוצות

קופסת רסק עגבניות גדולה

תבלינים: מלח, פלפל אדום, חומץ, כמון, סוכר

זיתים פרוסים לטבעות

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית להזהבה, מוסיפים את השום להזהר שלא ישרף.

מוסיפים רסק עגבניות, מרתיחים, מתבלים ובסוף מוסיפים את הזיתים, מבשלים כ-10 דקות.

יוצקים את הרוטב על העוף שבתבנית, מכסים בנייר כסף, אופים בחום של 200 מעלות שעתיים, מסירים הנייר ואופים עוד חצי שעה.

תוסיפי גם חצי כוס מים יצא יותר רוטב

עוף בזיתים וצימוקים

8-10 מנות

החומרים:

2 עופות מחולקים למנות

2 בצלים קצוצות

6 שיני שום פרוסות

6 כפות רסק עגבניות

2 כפות א.מרק

כף חומץ

א.צ'ילי, פפריקה וכמון

100 גר' צימוקים

100 גר זיתים

אופן ההכנה:

1. משחימים את העוף בשמן ומוציאים.

2. מזהיבים קלות את הבצל והשום, מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, א.מרק, חומץ ותבלינים, ומבשלים כמה דק' יחד.

3. מחזירים את העוף ומוסיפים את הצימוקים והזיתים.

4. מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-40 דק'.

עוף בזיתים וסומק

החומרים:

עוף טרי מחולק ל 6 או 8

1/3 כוס קמח

¾ כפית כמון

¾ כפית אבקת כוסברה

¼ כפית אבקת זנגביל

¼ כפית מלח שום

1 כפית כורכום

פלפל שחור

½ כוס שמן קנולה או זית

3 בצלים אדומים גדולים, חצויים ופרוסים

2 כפות שמן זית

2 כוסות מים רותחים

2 כוסות זיתים ירוקים

2-3 כפיות גרגרי סומק טחונים

אופן ההכנה:

1. שוטפים את העוף וטובלים ל 2-3 דקות באמבט של מים רותחים. מוציאים, משפשפים את העור עם סכין כדי להוציא עודפי שומן ונוצות, ומייבשים עם מגבת נייר.

2. בקערה קטנה, מערבבים את הקמח עם הכמון, כוסברה, כורכום, זנגביל, אבקת שום ופלפל שחור, ומפזרים על צלחת. טובלים את חלקי העוף בתערובת ומנערים קלות כדי להוציא עודפי קמח.

3. מחממים את ½ כוס השמן במחבת רחבה ומטגנים את חלקי העוף עד להשחמה. מוציאים את העוף מהמחבת ומסננים עודפי שמן.

4. במחבת נפרדת, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית גבוהה, בבחישה מתמדת כ - 5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מפזרים למעלה כפית סומק, מערבבים קלות ויוצקים לתוך קדירה או מחבת רחבה.

5. מסדרים מלמעלה את העוף, מוסיפים את המים והזיתים, מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ - 30 דקות, עד שהעוף מוכן. מפזרים למעלה את יתרת הסומק ומגישים עם אורז.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> עוף בזיתים