עוף ברוטב טריאקי, חרדל ודבש |
|
עוף ברוטב טריאקי, חרדל ודבש רכיבים:
1½ כף חרדל דיז'ון
1½ כף דבש
1 שן שום גדולה כתושה
6 חצאי חזה עוף ללא עצם
1/3 כוס רוטב טריאקי "קיקומן אופן הכנה:
1. מערבבים חרדל, דבש ושום ומוסיפים בהדרגה רוטב טריאקי.
2. מורחים ביסודיות את חזה העוף ברוטב משני צדדיו.
3. צולים בגריל 12-14 דקות. הופכים מדי פעם ומורחים מן הרוטב על העוף. הערות:
**אני עשיתי בתנור ולא בגריל, למשך כשעה עטוף בנייר כסף ורק ב 10 דקות האחרונות הורדתי את הנייר כדי שישחים.
** כמו כן השריתי את העוף בתערובת למשך לילה.... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
הודו/עוף ברוטב חמוץ-מתוק |
|
הודו/עוף ברוטב חמוץ-מתוק
רכיבים:
500 גרם חזה הודו/עוף
1 כף רוטב סויה
1 כף עמילן תירס
1 גמבה אדומה
1 פלפל ירוק
1 בצל גדול
3 כפות שמן
4 פלחי אננס
לרוטב
חצי כוס מיץ אננס (אפשר את זה של השימורים)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
1 כף עמילן תירס
אופן הכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות של 2 על 2 על 2 ס"מ
2. מכינים בלילה של כף סויה וכף עמילן תירס . משרים את הקוביות בבלילה 20 דקות.
3. חותכים את הגמבה, הפלפל והבצל לחתיכות בגודל בי... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
חזה עוף ביין, דבש ורוזמרין |
|
חזה עוף ביין, דבש ורוזמרין
רכיבים:
2 חזות עוף חצויים במרכז כך שמתקבלים 4 נתחים ומשוטחים דק. (אני אוהבת לחתוך ממש לנתחונים)
½ כוס קמח
2 כפות שמן זית
½ כוס יין אדום (קברנה סוביניון או מרלו)
2 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה איכותי
1 ענף רוזמרין מופרד לעלים
½ שורש ג'ינג'ר מגורר דק
אופן הכנה:
1. מקמחים קלות את נתחי החזה משני הצדדים
2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את החזות על להבה גבוהה כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת.
מוסיפים למחבת את היין, הדבש, הסויה, הרוזמרין והג'ינג'ר, מע... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
עוף בקארי |
|
עוף בקארי
רכיבים:
½ ק"ג חזה עוף ללא עצמות ועור
¼ כוס קמח
¼ כפית מלח
50 גרם חמאה/מרגרינה
לרוטב:
1 בצל גדול
1 פלפל ירוק
1 כף קמח
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
100 גרם רסק עגבניות
2 כפיות אבקת קארי
2 כוסות מים
אופן הכנה:
חותכים את העוף לחתיכות של 4*4 ומשטחים בפטיש שניצלים.
קוצצים את הבצל והפלפל הירוק
מקמחים את הבשר בתערובת הקמח והמלח ומטגנים קלות בחמאה/מרגרינה. מטגנים רק עד שישחימו משני הצדדים. מוציאים ושמים על צלחת.
מטגנים את הבצל הקצוץ ו... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
חזה עוף בצ'ילי מתוק, דבש ואגוזי מלך |
|
חזה עוף בצ'ילי מתוק, דבש ואגוזי מלך החומרים (ל- 5 מנות)
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
2 בצלים גדולים
150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים לחתיכות
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כף דבש
3 שיני שום כתושות אופן ההכנה: פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים. מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם במשך 10 דקות נוספות. ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ'ילי המתוק והשום הכתוש... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|