קפוצ'ינו |
|
מנת אספרסו כפולה
מנת בייליס (אייריש קרים) לפי הטעם
חלב מוקצף היטב
ספל זכוכית עם ידית בנפח 250 מ"ל
קליפת תפוז מגוררת
מוזגים את האספרסו לספל, מוסיפים את הבייליס. מעל שניהם מוזגים את החלב המוקצף בתנועות עולות ויורדות עד שמתקבלת כיפה מעל שפתי הספל. מפזרים מעט קליפת תפוז מלמעלה ומתענגים.
WHITE RUSSIA
לשייקר מוסיפים שלוש קוביות קרח מנת ליקר קפה (כהלואה) מעט חלב סוגרים את השייקר ומערבבים עד שמפסיקים לשמוע את הקרח מוזגים לכוסיות יין קטנות ומחלקים . מקשיבים לצקצוקים .
שוקוצ'... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קפה |
|
½ כוס מים
כפית סוכר
כף קפה איכותי טחון דק
את המים והסוכר מרתיחים בפינג'אן לאחר מכן מוזגים 1/3 מהכמות לספלון. למה שנשאר בפינג'אן מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב את המים שבספלון מחזירים לפינג'אן.
נותנים לחליטה להמשיך כחצי דקה ומוזגים לספל .
קפה בלגי
1 חלבון ביצה
¼ כפית תמצית וניל
½ כוס שמנת מתוקה
כוס קפה ( שחור \ פילטר) חם וטרי .
מקציפים את החלבון
מוסיפים את הוניל לשמנת ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה מוסיפים את החלבון המוקצף. מוזגים את התערובת לארבע כוסות קפ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קפוצ'ינו |
|
מנת אספרסו קצר.
כוס חלב.
קרח.
מוזגים את כל המרכיבים לבלנדר חזק ( כדי לרסק את הקרח היטב)
מערבלים כ 30 שניות עד לקבלת מרקם אחיד. מרענן נהדר בקיץ.
קפוצ'ינו טופי
קפוצ'ינו
שיקוי קופי טופי אילן'ס
לקפוצ'ינו מוסיפים 12 כפיות שיקוי קופי טופי ומערבבים.
קפוצ'ינו ונילה
קפוצ'ינו
שיקוי קינג ונילה אילן'ס
לקפוצ'ינו מוסיפים 12 כפיות שיקוי קינג ונילה ומערבבים.
אספרסו מילק שייק
½ כוס חלב 3%
3 כדורי גלידה וניל גדולים מנת אספרסו, מצוננת בבלנדר מערבבים את החלב והגלידה כשת... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
קפה |
|
30 חתיכות ציפורן
2 מקלות קינמון
35 קוביות סוכר
½ לימון, חתוך דק
½ תפוז, חתוך דק
1 כוס ברנדי
1 ליטר קפה חזק ומסונן
את התבלינים, הסוכר, הלימון והתפוז שמים במחבת עמוק. מחממים את הברנדי ומוסיפים לתבלינים. מחממים ומדליקים את הברנדי תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס . מוסיפים את הקפה לאט לאט תוך בחישה, עד שהלהבה דועכת. מגישים בכלים לברולה או בספלונים .
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מרינדת תה |
|
ישנם כמה סוגי תה שכשמשרים אותם בחומץ הופכים למרינדה נהדרת לבשרים ופירות ים הוספת בצל קצוץ, פלפלים, רוטב סויה, שום וכו' נותנים טעם נהדר עוד יותר רוטב ברביקיו קפה.
2/3 קפה חזק
1/3 כוס חמאה
2 כפיות רוטב וורקסטשייר
2/11 כפיות חרדל יבש
1 כף מיץ לימון
1 כפית סוכר
טיפת טבסקו
את כל המרכיבים מערבבים במחבת מחממים ומערבבים עד שהחמאה נמסה מברישים מעל המנות הבשריות תוך כדי צלייתן. קוביות קרח מקפה (20-14)
מכינים כשלוש כוסות קפה טרי, מצננים. מוזגים לתבנית קרח ומקפיאים.
|
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|