מרק עדשים
העדשים הינם קטניות קלות לעיכול. הם עשירים בתכולת סיבים מסיסים החשובים בשמירת איזון בפלורת המעי.
425 גרם עדשים ירוקים
1 עלה דפנה
3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 בצל גדול, פרוס לפרוסות
1 כף שמן זית
2 כוסות רסק עגבניות או מחית עגבניות
מלח וחומץ בלסמי
8 פרוסות טופו
לשטוף את העדשים, לברור, לשים בסיר, למלא מים שיכסה את העדשים 15 ס"מ מעל ולהוסיף עלה דפנה. להביא לרתיחה, לסלק את הקצף, להקטין את האש ולבשל 45-60 דקות. להוסיף את הגזרים, סלרי ובצל, לבשל מכוסה למחצה 20-30 דקות. להוסיף שמן זית ועגבניות, להרתיח, מכוסה למחצה לפחו שעה נוספת, לערבב מידי פעם ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך. לתבל במלח וחומץ, להוציא את עלי הדפנה.
ניתן להוסיף פיסות טופו בשעה האחרונה של הבישול.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )