מרק פטריות עשיר
5 פטריות שיטאקי יבשות
1 כף שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כרישה קצוצה דק
1 סלסלת פטריות שמפניות קצוצות
1 סלסלת פטריות פורטבלו קצוצות
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות קמח מדוללות היטב במעט מים ללא גושים
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
1. בקערית קטנה משרים את פטריות השיטאקי עד שמתרככות וקוצצים דק.
2. בינתיים בסיר בינוני מאדים את הבצל והכרישה בכף השמן עד שמזהיבים ומוסיפים את השום.
3. מוסיפים את הפטריות הטריות ופטריות השיטאקי ומאדים קלות עד שמתרככות, כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים כ – 8 כוסות מים.
4. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מוסיפים את הקמח המדולל במעט מים וממשיכים לבשל עד להסמכה.
6. לפני ההגשה מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )