מרק צח ירקות
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כרישה גדולה (החלק הלבן(
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 פלפל קצוץ
3 גזרים קצוצים במגרסה גסה
1 ראש כרוב לבן קטן קצוץ
מלח, פלפל שחור -לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מיץ לימון
ממתיק השווה לכפית סוכר
מחממים סיר גדול (לפחות 5 ליטר) על אש גבוהה, מוסיפים את כף השמן ומאדים את הבצל, השום והכרישה עד שיזהיבו. מנמיכים את האש, מוסיפים לסיר את הירקות לפי מידת קשיותם ומאדים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים כ- 2 ליטר מים (תלוי במידם הסמיכות הרצויה) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים כ- 1/2 שעה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )