מרק שעועית עם תירס וצ'ילי
מרק שעועית עם תירס וצ'ילי
2 כוסות שעועית חומה בהירה שהושרתה במים למשך הלילה
בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קלופים וקצוצים
גבעול סלרי גדול קצוץ דק
כפית אורגנו מיובש
3 שיני שום כתושות
כפית מלח
500 גרם עגבניות קלופות וקצוצות דק או 2 כוסות עגבניות משומרות מרוסקות
2 כוסות גרעיני תירס קפוא
1-2 כפות רוטב סויה
3 פלפלונים ירוקים חריפים קלויים וקצוצים
6 כפות כוסברה קצוצה
2 כוסות רצועות כרוב דקות
אם מעדיפים מרק פחות חריף , מקטינים את כמות הפלפלונים החריפים .
מסננים את השעועית , ומעבירים לסיר . מכסים במים קרים , ומביאים לרתיחה . מבשלים במשך 5 דקות ומסננים . מוסיפים לשעועית 10 כוסות מים קרים , בצל, גזר וסלרי, ומביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה , מכסים חלקית , ומבשלים במשך כשעה . מוסיפים אורגנו , שום , מלח ועגבניות , וממשיכים לבשל עד שהשעועית מתרככת . מוסיפים תירס , מביאים שוב לרתיחה , ומתבלים ברוטב סויה לפי הטעם .
מסירים מהאש , ובוחשים פנימה את הכוסברה . אם המרק סמיך מדי , מוסיפים עוד מים רותחים , ומתקנים את התיבול . שמים מעט כרוב בכל קערית מרק , יוצקים את המרק , ומגישים מיד .
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )